Facebook

Beste platenspeler elementen 2021

Lees meer

Het element is misschien wel het meest geavanceerde onderdeel van je platenspeler. De naald aan het uiteinde van het element pakt de trillingen van de plaat op, afhankelijk van de techniek van het element (Moving Magnet of Moving Coil) worden deze trillingen omgezet in stroom, deze stroom wordt via de armbedrading naar buiten gestuurd waar het signaal uiteindelijk versterkt wordt.

Lees minder

Basis klasse tot €110,-

Ortofon 2M Red

Het Ortofon 2M Red ‘moving magnet’-element wordt standaard meegeleverd met veel draaitafels van verschillende merken. Onder meer Pro-Ject, NAD en Thorens hebben in de Ortofon 2M Red hun ‘go-to’ element gevonden, en dat is niet voor niks. Het is een betaalbaar, goed klinkend element wat makkelijk in de meeste toonarmen te plaatsen is.

Lees meer over de Ortofon 2M Red

Medium klasse €111,- tot €220,-

Ortofon 2M Blue

Het Ortofon 2M Blue ‘moving magnet’-element heeft dezelfde veelzijdigheid als bovengenoemde 2M Red, maar gaat klankmatig naar een volgend niveau. Door het gebruik van een ander soort naald weet de Ortofon 2M Blue meer details te laten horen zonder het geluid te kleuren.

Lees meer over de Ortofon 2M Blue

Medium klasse €221,- tot €675,-

Hana SL

Hana (letterlijk “briljant en prachtig”) heeft met de Hana SL een indrukwekkend ‘moving-coil’-element op de markt gebracht. De shibata naald zorgt voor een grote kanaalscheiding en een schitterend gedetailleerd geluid. Ook de Hana SH is de moeite waard. Deze high-output variant is een MC-element die op een MM phono-voorversterker aangesloten kan worden.

Lees meer over de Hana SL

Premium klasse €676,- tot €1.280,-

Benz Micro Glider S Low

Een alom geprezen element in vrijwel alle reviews, dat is de Benz Micro Glider S Low. Door zijn gewicht van 6.8 gram is hij gemakkelijk in vrijwel elke toonarm te bouwen. Hij staat bekend om zijn detailrijke, transparante en dynamische weergave, zonder veel kleur toe te voegen. Ook dit element heeft een high-output variant.

Lees meer over de Benz Micro Glider S Low

High-end klasse > €1.281,-

Van den Hul Crimson XGP The Black

De Van Den Hul Crimson XGP is een element van topkwaliteit. Lastige toonarm? Geen probleem. Dit element wordt met de hand vervaardigd en op maat gemaakt. Dit element weet met vrijwel alle genres een fantastische soundstage neer te zetten met ongekende dynamiek en detaillering.

Lees meer over de Van den Hul Crimson XGP The Black

Zit jouw favoriete platenspeler element hier niet bij? Bekijk dan het complete assortiment platenspeler elementen bij iEar’.

HVS Award