Facebook
Diptyque

Diptyque

Ga direct naar: Alle producten

De platte Diptyque luidsprekers zijn ontstaan uit de ontmoeting van twee mannen die beide een passie hadden voor akoestiek: Gilles Douziech en Eric Poix.
 
Hun eerste prototype werd in 2001 gemaakt voor een tentoonstelling van hedendaagse kunst. Vanaf dat moment zijn ze gaan experimenteren met verschillende materialen, vormen, componenten en montage methodes om een ​​high-end speaker te ontwikkelen ten dienste van muzikale emotie.
 
Gilles Douziech heeft sinds zijn jeugd een grote passie voor luidsprekers en hifi-geluid. Toen hij 19 was en elektronica studeerde, besloot hij naar Frankrijk te gaan om stage te lopen bij Marcel Rochet, ontwerper van Mulidine speakers. Deze gepassioneerde geluidsdeskundige leerde hem de basis principes van harmonische resonanties en het ontwerp van distributiefilters.
 
Vervolgens specialiseerde Gilles zich in ultrageluid en werd opgeleid door de grootste bedrijven: Hewlett Packard, Siemens, Philips en General Electric. Later besloot hij les te gaan geven en in die tijd ontwierp hij zijn eerste band luidspreker om vervolgens zijn creaties te tonen op hedendaagse kunst exposities. Zijn ontmoeting met Eric Poix was bepalend voor de ontwikkeling van de high-fidelity Diptyque Audio luidsprekers.
 
Eric Poix is al meer dan 25 jaar hifi liefhebber en nooit gestopt met het perfectioneren van zijn geluidssysteem. Doorlopend was hij op zoek naar geweldige muzikaliteit zonder toe te geven aan modegrillen Zijn ervaring en vakmanschap stelden hem in staat hoogwaardige luidsprekers en bijpassende standaards te ontwikkelen die niet alleen erg goed waren maar ook nog eens een zeer aantrekkelijk uiterlijk hadden. Door hem werden Diptyque luidsprekers voorzien van een extreem stevige en geavanceerde mechanische constructie waardoor de spanning van het membraan onderdrukt en beheerst kon worden; een essentieel aspect om de akoestische kwaliteit van deze platte luidsprekers te garanderen.
 
Het resultaat van de hoge eisen voor geluid en esthetiek van Eric en Gilles is dat elke Diptyque een uniek handgemaakt object is, volledig vervaardigd één van de werkplaatsen in Montauban (Frankrijk). Elk element van de luidsprekers wordt met de hand gemonteerd. Dit vereist grote doortastendheid en unieke knowhow om zo een ​​onberispelijke kwaliteit en optimale muzikaliteit te kunnen garanderen.
 

Diptyque wiki

  • Oprichting: 2001
  • Oprichter: Eric Poix en Gilles Douziech
  • Hoofdvestiging: Montauban, Frankrijk
Category
iEar's advies
0 - 1

Advies nodig of zelf uitproberen?

Kom naar onze winkel voor een demonstratie. Onze adviseurs helpen je tot in de details vergelijken.

HVS Award